EVADIO

Poppen

Een aan zijn omgeving overgeleverde baby moet zich ontwikkelen tot een vrij mens met zelfverantwoordelijk zelfbewustzijn. Een kind spiegelt zich daarbij aan zijn opvoeders en oefent in zijn spel. Met zijn pop doet hij beide. Welke pop krijgt hij daarvoor? Die van de fabriek?
Je kunt goed leren ze zelf te maken.De eerste pop is voor de baby. De fontanel is nog open, en het kindje is nog veel in slaap gehuld. Dat spiegelt de eerste pop, door die heel simpel te houden en met een grote puntmuts op het hoofd.

Later gaat het kind gaat 'nee' zeggen, en 'zelf doen'. Dat spiegelt deze peuterpop.   De peuter en kleuter leert zichzelf aankleden en kan heerlijk oefenen met de 'lijs'.

Twee poppen

Daarna komen de laatste poppen. Deze hebben stevige apart gemaakte ledematen. Hiermee kan een kind nog jaren blijven spelen.

Laatste poppen

Gaat je kind zich spiegelen aan de standaard-pop uit de winkel, van buiten mooi en glad, van binnen een holle stereotype voor-geprogrammeerde menspop? Er bestaan ook unieke warme poppenkindjes. Van binnen en van buiten zacht, stevig en warm. Die kun je zelf in één weekend maken. Kijk bv. op internet bij Zonnekindpoppen.

Login